Krop og Balance
Naturlig Homonterapi

NHT Naturlig Hormonterapi®
Få det bedre med dine hormoner på en naturlig måde

Døjer du med symptomer på hormonelle ubalancer eller sygdomme der er relateret til dit hormon system? Så er det muligt at genoprette meget selv, igennem sundere livsstil, kost og med bioidentiske hormoner

Hvornår kan NHT hjælpe dig?

Vores egne hormoner har mange livsvigtige opgaver og funktioner at udføre i kroppen. Forskning har vist at der er en sammenhæng mellem ubalance i hormonerne og en lang række sygdomme og symptomer som f.eks.

• Stress/udbrændthed
• Overvægt
• Migræne/hovedpine
• Menstruations problemer/ PMS
• Fibromer og cyster
• Fertilitetsproblemer
• PCO/PCOS
• Overgangsalderens problematikker
• Lavt stofskifte
• Autoimmune sygdomme
• Tidligere kræft i bryst eller æggestokke

Med naturlig hormon terapi er det muligt at genoprette din hormon balance og genvinde din energi og livsglæde.

Hvad er naturlig hormonterapi?
Hos en uddannet NHT®-vejleder vil der som det første blive foretages en spyttest af dine hormonniveauer som analyseres på et tysk laboratorium. De vigtigste hormoner der bliver testet er østradiol, østriol, progesteron, testosteron, DHEA og cortisol. Jeg arbejder ud fra et helhedssyn, så den vejledning du modtager hos mig i forbindelse med testen, vil være baseret på viden om de mange sammenhænge som er med til at påvirke hormon balancen, og som er hentet fra dokumenteret videnskabelig forskning. Testresultatet sammenholdes nøje med de symptomer og problematikker du har. I den forbindelse skal du udfylde et spørgeskema som omhandler din livsstil, kostvaner, symptomer og evt. sygdomme m.v. Du vil få hjælp til at genoprette din hormon balance og vejledning fra flere forskellige vinkler, hvor der bliver taget højde for kost og ernæring, stress, hormoner, genetik og miljø påvirkning, hvilket alt sammen spiller en rolle, når det gælder sundhed og sygdom.

Hvad er bioidentiske hormoner?
I Naturlig hormon terapi, anvendes der kun bioidentiske hormoner. Bioidentiske hormoner er naturlige, der i sin molekylære sammensætning og struktur, er fuldstændige identisk med de hormoner som kroppen selv producerer. Derfor vil kroppen tage imod dem som var det dens egne hormoner. Kun bioidentiske hormoner kan udbedre mangler i kroppen og helt uden skadelige bivirkninger. Når man f.eks. tilfører kroppen progestin, som er et syntetisk progesteron, vil kroppen ikke genkende det som sine egne, og kan derfor være med til at skabe ubalance i dine egne hormoner. Men det er ikke nok at bruge bioidentiske hormoner alene. Vores hormoner har brug for næringsstoffer for at kunne dannes eller omdannes. Så derfor vil kost og ernæring, vitaminer og mineraler have stor betydning sammenholdt med brugen af de bioidentiske hormoner, og på den måde skabe de bedste betingelser for bedre hormonel balance. De naturlige hormoner fås som gel eller som creme der påsmøres på kroppen og optages igennem huden.

Hvordan kan der opstå hormonelle ubalancer?
Der er mange ting som spiller ind her. Langvarig stress har en stor påvirkning på vores hormoner, overdreven motion, for lidt søvn, dårlig livsførelse, kost og ernæring, for meget sukker men også af arvelige og genetiske årsager. Så er der de mange hormonforstyrrende stoffer, også kaldet fremmed-østrogener. De har den samme negative virkning som når østradiol niveauet bliver for højt i vores krop. Vi udsættes for de giftige hormon forstyrrende stoffer i hverdagen som f.eks. i ftalater, parabener, dioxiner, triclosan, bisphenol. De findes alle vegne, i sprøjtemidler, rengøringsmidler, imprægnering af tøj, plast emballage, cremer, sæbe, kosmetik, neglelak, pizzabakker og anden papir til indpakning af mad, bare for at nævne nogle af dem. Vi får det ind i kroppen både igennem luften, huden og i det vi spiser.

Overvejer du at komme i et forløb hos mig eller har spørgsmål til emnet er du meget
velkommen til at kontakte mig enten telefonisk +45 26 12 99 69 eller på e-mail.

Lidt om min baggrund
Jeg er uddannet Naturlig Hormon Terapeut - NHT®-Vejleder, Kropsmassør, Psykoterapeut og Yogalærer. Har arbejdet som selvstændig behandler og med undervisning siden 1996. Min interesse for sundhed og ernæring har fuldt mig siden min tidlige ungdom. I forbindelse med min uddannelse hos Anette Paulin til Naturlig hormon terapeut, samt bogen ”Naturlig hormonterapi- du har et valg", har det givet mig en grundig indsigt i de ubalancer der ligger bag ved de mange symptomer og lidelser der kan opstå i forbindelse med hormonel ubalance. Viden om vitamin, mineral og urter er en vigtig del af uddannelsen og indgår i en hormon vejledning. Desuden holder jeg mig løbende opdateret igennem kurser og studier på feltet. Jeg har selv fået rettet op på mange hormonelle ubalancer, især i forbindelse med min overgangsalder der volte mig en del vanskeligheder igennem flere år. Dette bragte mig også i forbindelse med Dinah Rodrigues fra Brasilien og hendes Hormon yoga terapi, som jeg er blevet uddannet hos, og har siden, løbende afholdt flere workshops i hendes system.

Køb bogen - Naturlig Homonterapi
Kroppens egne hormoner udfører en lang række livsvigtige funktioner i din krop, og når de ikke er i balance, opstår der sygdom.

Vil du vide mere om hormonel ubalance, om videnskabelig dokumentation og om forskellen på dine egne hormoner og de syntetiske, så kan du finde meget mere om det i bogen NATURLIG HORMONTERAPI - du har et valg, af Anette og Jens-Ole Paulin. Bogen kan købes på Krop & Balance: kr. 249,-

 
Priser og forløb i NHT®
Forløb Kr.
Forkonsultation 30 min. 350.-
Hormontest fra Medivere
+ 2 konsultationer på 60 min.
(inkl mit forberedende arb.)
2.900,-
Telefonisk vejledning undervejs 30 min 300,-
Opfølgende hormontest
inden for 6 mdr.
samt 1. konsultation a´ 60 min.
1.400,-
Opfølgende ny hormontest
samt 1. konsultation a´ 60 min.
1.800,-
Betaling sker efter aftale, enten via bank konto: 5331 0000240042 (Arb. Landsbank) eller Mobilpay

Overvejer du at starte i et forløb?
Bestil en forkonsultation på 30 minutter

Få en grundig information og vejledning inden du beslutter dig for at starte i en hormonterapi.

I forkonsultationen gennemgår vi din problematik, evt. sygdomme og de nødvendige indledende informationer jeg skal bruge i forbindelse med dit forløb.

Du vil blive informeret om hvad et forløb indebærer og hvilke tiltag du selv kan gå i gang med.

Bestil en forkonsultation på tlf 2612 9969 eller online på mindbodyyoga.dk

Øvrige konsultationer kan foregå på Skybe eller telefon.